Succe för Frölunda i badmintonligan!

Årets första match spelades på hemmaplan i Sportarenan Åkered. För motståndet stod Spårvägen från Stockholm en klassisk idrottsförening.
Frölunda hade ett på pappret starkt lag med två av våra danska klasspelare på plats medan Spåvägen kanske inte mönstrade sin absolut bästa uppställning. Matchen började med mixed och herrsingel 1. I mixedmatchen spelade Jesper Toft och Elin Öhling mot Thiapwacha och Thyra Hultman. Jesper Toft är en världsklasspelare som tillsammans med Elin dominerade matchen och vann utan att vara hotade. Han behövde till exempel inte använda sin smash vid något tillfälle. Även Gustav Björkler hade full kontroll på sin match mot Filip Swahn som även om han är en ung lovande spelare var ett nummer för liten mot Gustav som  aldrig lät det bli riktigt jämnt..
Nästa match var damsingel där Elin Ryberg fick tampas med Mathilda Ståhle en på pappret jämnare match. Det blev inte direkt jämnare utan tre raka till Elin där det sista setet var lite mer match.


Jakob Houe vår andre långe dansk tog sig samtidigt an Alexander Nordström och det blev inte heller någon direkt spännande tillställning men en del roliga bollar.Efter dessa två matcher stod det 4-0 och inte ens ett set hade våra frölundaspelare gett bort.
Matchen avslutades med två dubblar där damdubbeln blev dagens jämnaste match där Sanne Ekberg och Elin Ö visade upp starkt psyke när de vann första setet med setbollar emot sig mot Ståhle och Ebba Holmström. När detta lite nerviga första set var över kunde de lite lättare vinna de två andra efter fint spel. I herrdubbeln var våra två långa danskar numret större än spårvägens Swahn och Thiapwacha. En hel del underhållande bollar fick vi se men jämnt var det inte.


Frölunda vann matchen med 6-0 och inte ett set förlorades. Det har vi knappast lyckats med tidigare och visar vilket starkt lag vi har både på herr och damsidan. Bästa möjliga start på säsongen och det skall bli skoj att följa laget under säsongen. De flesta av våra spelare är unga och de utvecklas hela tiden så vi kan förvänta oss mer..  Vi får dock räkna med hårdare och jämnare matcher under de kommande omgångarna. Väl mött till nästa hemmamatch 22 oktober 18:30 då vi tar emot Fyrisfjädern från Uppsala.

Rulla till toppen