Fyra femsetare fällde Frölunda

Det krävdes fyra femsetare för att proffs och rutin från Påvelund skulle besegra ungdom från Frölunda i Sportarenan.

Matcherna i Badmintonligan fortsätter att vara jämna och matchen mot serieledande Påvelund var inget undantag. Bakom Påvelunds segersiffror 5-1 döljer sig inte mindre än vinster i fyra femsetare.

Det börjar bra med enkel vinst i damsingel för Frida Lindström, matchen bredvid mellan Gabriel Ulldahl och Mikael Westerbäck blev en svängig match där Gabriel till slut vinner femte set med 11-6. Nästa herrsingel blev ännu tuffare där Gustav Björkler tog sig an David Kim Kristensen med bra och varierande spel men även där står Påvelund som segrare i femte set med 11-6. Efter denna matchen är ställningen 1-3 men det kändes inte helt omöjligt för Frölunda att kunna komma tillbaka och kvittera för att få till ett Golden Set när herrdubbel och mixdubbel kvarstår. I båda matcherna tar Frölunda kommandot, Joel Hansson/Mikael Westerbäck hade 2-0 mot David Kim Kristensen/Magnus Sahlberg och Gustav Björkler/Sanne Ekberg 2-1 mot Gabriel Ulldahl/Mai Surrow. Men Påvelund lyckades vända och vinner båda matcherna med 3-2 i set och fastställer slutresultatet till 1-5.

Det är en jämn serie och Frölunda är med bra hela tiden men lyckas inte riktigt knyta ihop det när det skall avgöras, lite tungt….men vi kämpar på!

Rulla till toppen